Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Januar

1. januar 2007
Svečani dvig evrske gotovine na bankomatu
Minister za finance dr. Andrej Bajuk bo 1. januarja 2007 ob 00:30h dvignil evrsko gotovino na bančnem avtomatu v NLB banki, na Trgu republike 2 v Ljubljani.
Prijave za fototermin zbira Sabina Kranjec na e-naslov: sabina.kranjec@mf-rs.si
NLB, Trg republike 2, Ljubljana - ob 0:30.uri
1. januar 2007
Tiskovna konferenca
O poteku prehoda na evro in o sami tehnični izvedbi bodo spregovorili guverner banke Slovenije mag. Mitja Gaspari, minister za finance dr. Andrej Bajuk, ter član sveta Banke Slovenije mag. Božo Jašovič in sopredsedujoči nacionalnemu odboru za tehnične priprave za uvedbo evra in mag. Sibil Svilan.
Prosimo, da svojo udeležbo potrdite na naslov: mateja.malnar@gov.si
Tiskovno središče Vlade RS, Gregorčičeva 20, Ljubljana - ob 17. uri
15. januar 2007
€ konferenca - Slovenija 2007
Banka Slovenije v sodelovanju z Evropsko centralno banko pripravlja '€ konferenco Slovenija 2007', na kateri bodo predstavljene izkušnje z uvedbo evrske gotovine v letu 2002 in prehodom na evro v Sloveniji, pa tudi novi izzivi za Slovenijo po vstopu v območje evra. Visoki predstavniki Evropske unije, Vlade RS, Evropske centralne banke in Banke Slovenije ter strokovnjaki z različnih področij bodo ob tej priložnosti razpravljali o razširjeni Ekonomski in monetarni uniji osem let po uvedbi evra 1. januarja leta 1999 in prvih odzivih javnosti v Sloveniji.
Grand Hotel Union, Ljubljana - ob 10. uri
15. januar 2007
Dobrodošlica evru

Slovenija je kot prva izmed novih članic EU prevzela evro in 15. januarja 2007 bo ta dogodek tudi slavnostno obeležila. Predsednik Vlade RS Janez Janša je na prireditev z naslovom "Dobrodošlica evru" povabil predsednika Evropske komisije, Joseja Manuela Barrosa, ter predsednike vlad oz. držav vseh članic Evropske unije, preko slovenskega finančnega ministra Andreja Bajuka pa so na slovesnost povabljeni tudi finančni ministri EU in evropski komisar za gospodarske in denarne zadeve, Joaquin Almunia.

Slovesnost bo potekala v Cankarjevem domu v Ljubljani, s svojimi uvodnimi nagovori pa jo bodo obeležili kanclerka Zvezne republike Nemčije Angela Merkel, predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso, predsednik Evropske centralne banke Jean-Claude Trichet, predsednik Evroskupine in predsednik Vlade Luksemburga Jean-Claude Juncker ter predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša. Slovesnost se bo nadaljevala s kulturnim programom.

Več o dogodku si preberite tukaj.

Cankarjev dom, Ljubljana - popoldne