Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Dobrodošlica evru

Slovesnost "Dobrodošlica evru", ki jo pripravljata Vlada Republike Slovenije in Banka Slovenije, bo potekala v ponedeljek, 15. januarja 2007 popoldne, v Cankarjevem domu v Ljubljani. To bo priložnost za države članice Evropske unije, da skupaj praznujejo razširitev območja evra in simbolno poudarijo zavezo nadaljnji širitvi.

Slovesnost bodo s svojimi uvodnimi nagovori obeležili kanclerka Zvezne republike Nemčije Angela Merkel, predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso, predsednik Evropske centralne banke Jean-Claude Trichet, predsednik Evroskupine in predsednik Vlade Luksemburga Jean-Claude Juncker ter predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša. Slovesnost se bo nadaljevala s kulturnim programom.

Predsedniki držav oziroma vlad ter finančni ministri držav članic EU se bodo udeležili tudi odprtja razstave "Tolar odhaja - evro prihaja". Na slovesnosti se jim bodo pridružili tudi guvernerji centralnih bank, ki se bodo istega dne v Grand Hotelu Union udeležili srečanja "€ KONFERENCA SLOVENIJA 2007", ki ga organizirata Banka Slovenije in Evropska centralna banka.