Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Junij 2006

9. junij 2006
Postavitev evrostojnice s publikacijami o evru
Evrostojnica v mariborskem Europarku
Urad vlade za informiranje v okviru programa informiranja javnosti v podporo evra (pod sloganom Evro - za vse nas) nadaljuje z obiskovanji trgovskih centrov. Na t. i. evrostojnici bodo lahko mimoidoči dobili brezplačne publikacije o poteku uvajanja evra v Sloveniji.
Predstavljeni bodo tudi različni informacijski viri, kjer lahko vsi, ki jih zanimajo evropske vsebine, dobijo še več informacij.
Maribor, Europark
9. junij 2006
Medgeneracijsko srečanje
Srečanje skupin starih za samopomoč v okviru projekta "Evro - moj novi denar"
Društvo za razvijanje prostovoljnega dela iz Novega mesta organizira Družabno medgeneracijsko srečanje, ki bo potekalo v Padežu pri Novem mestu, s pričetkom, ob 11. uri.
Dogodek, ki bo potekal v okviru projekta "Evro - moj novi denar", je namenjen srečanju dvajsetih skupin starih za samopomoč, ki delujejo tako v Domu starejših občanov kot v posameznih krajevnih skupnostih. Vanje je vključenih čez dvesto starejših ljudi, ki se z voditelji-prostovoljci srednje generacije srečujejo vsak teden. Srečanja se bo udeležilo okoli 200 starostnikov ter prostovoljcev srednje in mlajše generacije, ki z njimi delajo. Starostniki bodo vključeni v zabavno-informativni program, katerega rdeča nit bo uvedba nove valute - evra. Program bodo sestavljale družabne igre, glasbeni in igrani vložki ter kviz.
Padež pri Novem mestu, Lovska koča
12. junij 2006
Odprtje razstave
Razstava "Nastanek evrskih bankovcev in kovancev" v Narodnem muzeju
Evropska centralna banka in Evropska komisija sta pripravili razstavo, ki prikazuje nastanek motivov za evropski denar evro. Razstava je že bila v več evropskih državah, v Slovenijo pa bo prispela iz avstrijskega Linza.
Razstava bo na ogled v Narodnem muzeju Slovenije (Muzejska ulica 1, Ljubljana) med 13. junijem in 12. julijem 2006, obisk pa bo možen od torka do nedelje med 10. in 18. uro, ob četrtkih pa med 10. in 20. uro.
več »
Ljubljana, Narodni muzej Slovenije
16. junij 2006
Kulturno-informativna prireditev
Evro neznanka: kaj nam prinaša uvedba evra?
Društvo Vöter in Društvo upokojencev Murska Sobota organizirata kulturno-informativno prireditev Evro neznanka. Prireditev se bo vršila v murskosoboški Grajski dvorani - v petek, 16. junija ob 19. uri.
Murska Sobota, Grajska dvorana
16. junij 2006
Postavitev evrostojnice s publikacijami o evru
Evrostojnica v Supermaketu Tuš, Grosuplje
Urad vlade za informiranje v okviru programa informiranja javnosti v podporo evra (pod sloganom Evro - za vse nas) nadaljuje z obiskovanji trgovskih centrov. Na t. i. evrostojnici lahko mimoidoči dobijo brezplačne publikacije o poteku uvajanja evra v Sloveniji.
Predstavljeni bodo tudi različni informacijski viri, kjer lahko vsi, ki jih zanimajo evropske vsebine, dobijo še več informacij.
Grosuplje, Supermarket Tuš
22. junij 2006
Predavanje
Priprave na uvedbo evra
V Narodnem muzeju Slovenije bo ob robu razstave o evrskih bankovcih in kovancih v četrtek, 22. junija 2006, ob 17. uri potekalo predavanje dr. Braneta Bertonclja z Banke Slovenije. Predstavil bo potek priprav na zamenjavo denarja. Predavanje organizirata Banka Slovenije in Urad vlade za informiranje.
Ljubljana, Narodni muzej Slovenije
29. junij 2006
Evropski dan na Festivalu Lent 2006
Potovanje po Evropi malo drugače ali skoraj iz naslanjača
Društvo študentov Evrope AEGEE- Maribor bo med 11. in 16. uro že drugič v Maribor pripeljal Evropsko vas v pravem pomenu besede. S pomočjo 40 tujih študentov iz različnih 15 držav Evrope letos vas še razširjajo. Preko gastronomskih, turističnih, regionalnih in gospodarski značilnosti, z glasbo in pogovori v želenem jeziku bodo tako mladi poskušali čimbolj slikovito in zanimivo predstaviti svojo državo, kulturo, jezik in zgodovino ter vas obenem navdušiti za popotovanje. Tako bo lahko obiskovalec samo s sprehodom od ene do druge stojnice obiskal različne države in spoznal delček tuje kulture, poskusil tipično hrano in pijačo posamezne države.
S svojo stojnico bo v evropski vasi sodeloval imel tudi Urad vlade za informiranje. Na t.i. evrostojnici bodo lahko mimoidoči dobili brezplačne publikacije o poteku uvajanja evra v Sloveniji.
Maribor, Grajski trg