Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Znani zmagovalci natečaja Urada vlade za informiranje in Banke Slovenije o evru

9. februar 2007

V sredo, 7. februarja 2007, je v prostorih Banke Slovenije potekalo sklepno dejanje natečaja za osnovnošolce, ki sta ga v mesecih pred uvedbo evra organizirala Banka Slovenije in Urad vlade za informiranje. Razglasili so 10 zmagovalnih del v vsaki od obeh kategorij natečaja ter njihovim avtorjem podelili lepe nagrade.

Natečaj je bil razdeljen na dva dela: likovnega, ki je bil namenjen učencem od 1. do 6. razreda osnovne šole, in literarnega, ki je bil namenjen učencem zadnje triade devetletke. Do predvidenega roka za zaključek natečaja so organizatorji prejeli kar 1749 raznovrstnih likovnih del in 436 literarnih del.

Slovesna podelitev nagrad je potekala v avli Banke Slovenije, kjer so ob tej priložnosti tudi razstavili vsa nagrajena dela. Slovesnosti so se udeležili skoraj vsi nagrajenci s svojimi starši in mentorji, člani strokovnih komisij ter vodstvo Banke Slovenije. Uradni del podelitve je vodila generalna sekretarka Banke Slovenije dr. Vida Šeme Hočevar, ki je najprej na kratko povzela potek natečaja ter nato prebrala imena nagrajencev in utemeljitve komisije. Nagrajencem sta nagrade podelila namestnik guvernerja Banke Slovenije Samo Nučič in Alenka Pavlovec z Ministrstva za šolstvo in šport.

Več o samem natečaju in o zmagovalcih

Vir: Urad vlade za informiranje