Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
 

Nagrajenci natečaja "Nasvidenje tolar, pozdravljen evro!"

Ko sta Banka Slovenije in Urad vlade za informiranje oktobra lani za osnovnošolce razpisala natečaj na temo uvedbe evra v Sloveniji, smo zaradi aktualnosti razpisne tematike sicer upali na precejšnje zanimanje učencev, a vseeno smo bili iz tedna v teden prijetneje presenečeni nad tako velikim številom prispelih izdelkov.

Natečaj je bil razdeljen na dva dela: likovnega, ki je bil namenjen učencem od 1. do 6. razreda osnovne šole, in literarnega, ki je bil namenjen učencem zadnje triade devetletke. Do predvidenega roka za zaključek natečaja smo prejeli kar 1749 raznovrstnih likovnih del in 436 literarnih del. Vsa dela smo sproti razvrščali in jih opremili s šiframi, predvsem zato, da je komisija lahko objektivneje ocenjevala. Za vsako od kategorij natečaja smo imeli posebni komisiji, ki sta v dveh krogih pregledovali in izbirali najboljša dela. Lahko si predstavljamo, da ocenjevanje ni bilo enostavno in da zaradi velike konkurence ni bilo lahko priti med finaliste in na koncu med nagrajence.

Strokovni komisiji sta izbrali 10 najboljših del v vsaki od obeh kategorij natečaja. V vsaki kategoriji smo podelili 1., 2. in 3. nagrado najboljšim trem avtorjem ter sedem enakovrednih priznanj za 4. do 10.mesto.

Nagrajencem iskreno čestitamo, vsem ostalim pa se zahvaljujemo za sodelovanje!