Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Poslanica ministra Bajuka ob uvedbi evra v Sloveniji

3. januar 2007

V teh prazničnih dneh, ko se poslavljamo od starega leta, z njim za seboj puščamo tudi neko obdobje. 15-letno obdobje slovenskega tolarja je bilo v marsičem tranzicijsko, vendar se je tolar v vseh bistvenih elementih izkazal kot dobra valuta. Zdaj je čas, da naredimo korak naprej in se pridružimo družini druge največje svetovne valute.

S 1. januarjem 2007 evro postaja naša realnost. Na to smo lahko upravičeno ponosni, še posebej, ker je Slovenija edina izmed novih držav članic, ki ji je to uspelo. Lahko rečem, da je projekt uvedbe evra združil Slovenijo, kar se je in se odraža tudi v visoki podpori novi valuti v slovenski javnosti.

Vlada Republike Slovenije in Banka Slovenije sta v preteklih mesecih vložili ogromno truda v vse praktične vidike uvedbe evra. Menimo, da smo pripravljeni, da dobro valuto, kar je tolar nedvomno bil, zamenjamo za še boljšo.

Ob tem bi se želel zahvaliti vsem kolegom, ki so opravili izjemno delo v obodbju priprav na prevzem evra. Vam, drage državljanke in državljani, pa želim nemoten prehod na evro ter obilo zadovoljstva v novem letu z novo valuto!

Vir: dr. Andrej Bajuk, minister za finance