Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Dogodki v dneh prehoda na evro

22. december 2006

V dneh pred uvedbo evra in prve dni, ko bo evro v Sloveniji že uradna valuta, se bo v Ljubljani zvrstilo nekaj dogodkov. Koledar dogodkov, ki jih pripravljata Vlada RS in Banka Slovenije, je objavljen na spletni strani. Posebej pa bi radi opozorili na naslednje dogodke:

29. decembra 2006 bosta guverner Banke Slovenije mag. Mitja Gaspari in minister za finance dr. Andrej Bajuk na novinarski konferenci predstavila priprave na uvedbo evra v Sloveniji.

Prvi dan novega leta 2007 bo fototermin ministra za finance dr. Andreja Bajuka ob svečanem dvigu evrske gotovine z bankomata, popoldne istega dne pa bo potekala novinarska konferenca, na kateri bodo o prehodu na evro in tehnični izvedbi le-tega spregovorili finančni minister dr. Andrej Bajuk in sopredsedujoča koordinativnega odbora za tehnične priprave na prevzem evra viceguverner Banke Slovenije Andrej Rant in mag. Sibil Svilan.

Med 27. in 31. decembrom 2006 bosta Urad za informiranje in Banka Slovenije postavila informacijsko evrostojnico na Prešernovem trgu v Ljubljani. Za vse, ki bi tudi v prazničnih dneh želeli dodatne informacije v zvezi z uvajanjem evra, bo vsak dan med 9. in 19. uro na voljo klicni center evrofon, na katerem bodo informatorji odgovarjali na vprašanja prek brezplačne telefonske številke 080-2002 ali preko elektronske pošte: evrofon@gov.si.

Vir: Urad Vlade RS za informiranje in Banka Slovenije