Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Gospodinjstva bodo v teh dneh prejela publikacijo "Evro pred vrati!"

12. december 2006
Vlada Republike Slovenije (zanjo Urad vlade za informiranje) in Banka Slovenije sta pripravili skupno informativno publikacijo "Evro pred vrati", ki bo v naslednjih dneh posredovana državljankam in državljanom po pošti. Namen zadnje skupne publikacije je posredovati pomembne informacije pred neposredno uvedbo evra.

V publikaciji "Evro pred vrati" najdemo ključne datume, ki so pomembni za samo uvedbo nove valute in datume menjave, napotke, kje in kako zamenjati denar, kako bo potekalo plačevanje z gotovino in plačilnimi karticami, katere so ključne ustanove odgovorne za nemoteno delovanje bančnih avtomatov, kako bodo banke poslovale med prazniki ter kako bo s pogodbami po uvedbi evra. Na koncu je objavljen tudi obsežen seznam vseh informacijskih virov, kjer državljani lahko dobijo informacije o uvedbi in menjavi.

Publikacija je poleg slovenske verzije pripravljena še v jezikih manjšin (madžarskem in italijanskem). Publikacija je prilagojena tudi za slepe in slabovidne. Tako bo izšla v sodelovanju z Zvezo društev slepih in slabovidnih v povečanem tisku, v Braillovi pisavi in v zvočnem zapisu. V sodelovanju z Zvezo Romov Slovenije bo zagotovljen tudi prevod v romski jezik.

Skupni stroški izdaje bodo znašali 150.000 EUR (nekaj manj kot 36 milijonov tolarjev).

Dodatne izvode je možno naročiti na Uradu vlade za informiranje prek brezplačne telefonske številke evrofon 080 2002 in spletnega mesta www.evro.si.

Vir: Urad Vlade RS za informiranje in Banka Slovenije