Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Predstavništvo Evropske komisije slepim in slabovidnim podarilo denarnice za evrske kovance

28. november 2006

Predstavništvo Evropske komisije v Republiki Sloveniji je Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije izročilo 3100 denarnic za evrske kovance, opremljenih z Braillovo pisavo. Denarnice bodo med drugim prejeli tudi učenci Zavoda za slepo in slabovidno mladino.

Denarnice za evrske kovance,
opremljene z Braillovo pisavoPrevzem evra je brez dvoma ena od najbolj otipljivih posledic članstva Slovenije v Evropski uniji. Čeprav javnomnenjske raziskave kažejo, da so Slovenci razmeroma dobro pripravljeni na prihod nove valute, gre vendarle za veliko spremembo, zato je dobro, da smo nanjo prav vsi dobro pripravljeni. To še posebej velja za ljudi s posebnimi potrebami, ki se v vsakdanjem življenju srečujejo z različnimi ovirami. Na Predstavništvu Evropske komisije smo se zato odločili, da jim skušamo prehod na evro čimbolj olajšati, zato smo jim podarili posebne denarnice za evrske kovance, s katerimi bodo lahko lažje ravnali in plačevali z novo valuto, je dejala vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji Mihela Zupančič.

Pri distribuciji denarnic Predstavništvo sodeluje z Zvezo društev slepih in slabovidnih Slovenije, invalidsko organizacijo, ki so jo ustanovila medobčinska društva slepih in slabovidnih v Sloveniji z namenom zadovoljevanja skupnih potreb njihovih članov po izvajanju posebnih socialnih in drugih programov in storitev, posebej prirejenih za slepe in slabovidne.