Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Slovenska policija na mednarodni konferenci o zaščiti evra

21. maj 2007

Slovenska kriminalistična policija je minuli teden sodelovala na mednarodni konferenci o zaščiti evra pred ponarejanjem, ki jo je v Haagu v sodelovanju z Evropsko centralno banko (ECB) organiziral evropski policijski urad Europol. Slovenska policija je na konferenci predstavila februarja uspešno zaključeno preiskavo mednarodno organizirane kriminalne združbe, ki se je ukvarjala s ponarejanjem in razpečevanjem evrov.

Slovenska kriminalistična policija je v sodelovanju s tujimi varnostnimi organi odkrila tiskarno evrov in drugih valut na območju Bosne in Hercegovine, v zaključni akciji je bilo aretiranih 10 oseb in zaseženih za okoli 200.000 evrov ponaredkov in več različnih pripomočkov za ponarejanje.

Na prvi mednarodni konferenci o zaščiti evra pred ponarejanjem, ki je v Haagu potekala 15. in 16. maja, je bilo poudarjeno, da je evro dobro zaščiten. "Vendar pa so postopki, kot so nadaljnji razvoj in izboljšanje sodelovanja med varnostnimi in bančnimi organi, bistvenega pomena za zagotavljanje varnosti in stabilnosti evra v prihodnosti," so še sporočili s policije. Približno 300 udeležencev iz 53 držav in mednarodnih teles je na konferenci tudi potrdilo potrebo in zahtevo za povečanje sodelovanja in razširitev mrež izmenjave informacij preko meja EU.

Vir: Slovenska tiskovna agencija