Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Dobroimetje na predplačniških sistemih samodejno v evre

28. december 2006

Za uporabnike predplačniških sistemov se plačevanje z uvedbo evra čez štiri dni ne bo v ničemer spremenilo. Stanje dobroimetja na predplačniških mobilnih telefonih, na elektronskih medijih za plačilo cestnine in na predplačniški kartici za nakup kino vstopnic se bo namreč samodejno pretvorilo iz tolarjev v evre po končnem tečaju zamenjave.

Uporabniki skoraj 300.000 elektronskih medijev za plačilo cestnine v Sloveniji bodo lahko ABC tablice, DARS kartice ali DARS kartice Transporter nemoteno uporabljali, so pojasnili v Družbi za avtoceste v RS (DARS). Stanje dobroimetja se bo namreč ob prvem prehodu cestninske postaje od polnoči 1. januarja 2007 avtomatično pretvorilo v evre, prav tako bo v evrih nato obračunana cestnina.

Za uporabnike predplačniških sistemov mobilne telefonije se zaradi prehoda na evro prav tako ne bo nič spremenilo. Stanja računih se bodo z novim letom avtomatično pretvorila v evre, so povedali v Mobitelu, ki ima več kot 531.000 uporabnikov predplačniškega sistema Mobi.

Tudi uporabnikom Simobilovega predplačniškega sistema Halo se bodo zneski samodejno pretvorili v evre. Okoli 181.800 uporabnikov bo lahko svoje stanje na računu Halo v evrih najkasneje spremljalo od 3. januarja 2007, so navedli v Simobilu. Polnjenje s starimi tolarskimi vrednostnimi karticami Halo bo možno do izteka veljavnosti kartice oziroma najkasneje do 30. junija 2007.

Stanje na predplačniških karticah za nakup kino vstopnic Kino Joker, ki jo izdajajo kinematografi Kolosej, se bo prav tako avtomatično pretvorilo, so navedli v Koloseju.

Vir: Slovenska tiskovna agencija