Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Finančni trgi zaprti; v sredo zadnji dan trgovanja na borzi

25. december 2006

Da bi vsem borznim članom in KDD omogočili učinkovit in varen prehod na novo valuto evro čez sedem dni, bodo na Ljubljanski borzi v četrtek in petek (28. in 29. decembra 2006) zaustavili trgovanje preko borznega trgovalnega sistema (BTS) na vseh segmentih organiziranega trga ter na segmentu trgovanja z državnimi vrednostnimi papirji preko uradnih vzdrževalcev likvidnosti. Zadnji trgovalni dan v tem letu bo tako v sredo, 27. decembra.

V sredo bo trgovanje potekalo po običajnem urniku med 9.30 in 13. uro, vsa preostala naročila v trgovalnem sistemu BTS pa bodo po koncu trgovanja odstranjena. Borza bo tega dne v tečajnico dodatno vključila zadnji uradni enotni tečaj za vse vrednostne papirje.

Prvi trgovalni dan v letu 2007 v valuti evro bo sreda, 3. januar 2007, ko bo možen ponovni vnos naročil v valuti evro za vse borzne člane že od 7. ure dalje. Trgovanje bo tega dne potekalo po običajnem urniku med 9.30 in 13. uro.

S prvim trgovalnim dnem v letu 2007 v valuti evro bo borza borzne tečajnice pripravljala v evru. Z namenom dvojnega označevanja cen v skladu z zakonom pa bo še vse do 30. junija 2007 objavljala borzne tečajnice tudi še v tolarjih, in sicer po tečaju zamenjave na svoji spletni strani.

Vir: Slovenska tiskovna agencija