Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Dežurni bencinski servisi zaradi evra nekaj časa zaprti

23. december 2006

Dežurni bencinski servisi po Sloveniji bodo v noči na 1. januar 2007 zaradi uvedbe evra in prilagoditve programske opreme nekaj časa zaprti. V Petrolu ob uvedbi evra čez devet dni načrtujejo, da bodo bencinske servise na silvestrovo nekaj minut pred polnočjo zaprli za največ 15 minut, v OMV Slovenija pa jih bodo zaprli med 23. uro 31. decembra in 1. uro 1. januarja 2007.

Vsi Petrolovi bencinski servisi, ki so odprti 24 ur na dan, bodo odprti tudi v noči na 1. januar 2007, so povedali v Petrolu. Gre za 48 od sicer 303 servisov, kolikor jih ima Petrol v Sloveniji, predvsem ob avtocestah in v večjih mestih.

Na Petrolovih bencinskih servisih ne bo možno plačilo z bančnimi karticami v času, ko ne bo deloval sistem kartičnega poslovanja, to je od 23. ure 31. decembra do 1. ure 1. januarja 2007. Ves čas pa bo možno plačilo s Petrolovimi karticami Magna, so navedli v družbi in dodali, da večjih težav ne pričakujejo.

Nekoliko daljšo prekinitev delovanja bencinskih servisov načrtujejo v OMV Slovenija, kjer jih nameravajo zapreti v času prekinitve delovanja POS terminalov, torej med 23. uro 31. decembra in 1. uro 1. januarja 2007, so povedali v družbi. V tem času na teh servisih ne bo možno plačevati niti z gotovino niti z bančnimi ali kreditnimi karticami.

V noči na 1. januar 2007 bo obratovalo 18 od 103 bencinskih servisov OMV Slovenija. V času prekinitve bodo preklopili prodajni program iz tolarjev v evre, pripravili evrske bankovce in kovance za poslovanje, zamenjali informativne cene na točilnih avtomatih iz evrov v tolarje in zamenjali cene blaga na trgovinskih policah v prodajalnah bencinskih servisov. Tudi v OMV Slovenija ob prehodu na evro ne pričakujejo težav.

Vir: Slovenska tiskovna agencija