Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

ZPS objavila črno listo podražitev

14. december 2006

Zveza potrošnikov Slovenije je po predstavitvi izsledkov zadnjega spremljanja cen v letu 2006 pripravila črno listo podražitev izdelkov in storitev, v katere so vnesli opažene nesorazmerne dvige cen. Za to so se odločili zaradi boljše informiranosti potrošnikov, ki pomaga pri njihovem neodvisnem odločanju. Tabela je objavljena na spletni strani www.evropotrosnik.si

Za boljšo preglednost so tabele razdelili glede na izdelke in na storitve, znotraj tega pa še na podražitve, ki so višje od deset odstotkov, in na tiste med šestimi in desetimi odstotki. V vsaki tabeli so tudi cene po podražitvi, natančne informacije o izdelku oz. storitvi in ponudniku ter tudi obrazložitve podražitev - če so jih dobili od ponudnikov.

Do zdaj so podražitvene valove zaznali v storitvenem sektorju (bančni sektor, parkirnine, kinovstopnice), medtem ko so pri trgovini zaznali le nekatere posamezne ekscese.

Na Zvezi potrošnikov Slovenije v okviru svojih možnosti preverjajo obvestila, ki jim jih o podražitvah pošiljajo potrošniki. ZPS zbira obvestila potrošnikov na Potrošnikovem evrotelefonu (080-8022), elektronski pošti evropotrosnik@zps.si in preko spletnega mesta www.evropotrosnik.si.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije