Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Predsednik ECB: Slovenija pri evru odlično opravila nalogo

7. december 2006
"Banka Slovenije in slovenska vlada sta pri prevzemanju evra odlično opravili nalogo. Pokazali sta vzorno sodelovanje z Evropsko centralno banko (ECB) in drugimi evropskimi institucijami," je na novinarski konferenci v Frankfurtu ob skorajšnjem vstopu Slovenije v območje evra povedal predsednik ECB Jean-Claude Trichet.

"Lahko ste ponosni, ker ste dosegli to, kar ste si zadali, in izpolnili kriterije. To kaže, da so vrata v območje evra odprta vsem, ki izpolnijo maastrichtske kriterije," je poudaril Trichet. Ob tem je izpostavil, da ni običajno, da na območju enotne valute obstajajo omejitve za pretok delovne sile in s tem spomnil, da so sedanje članice območja evra za Slovenijo ohranile omejitve zaposlovanja.

Trichet je nad vstopom Slovenije v območje evra izrazil navdušenje in državo opozoril na prihodnje izzive. "Zelo sem vesel, da se Slovenija vključuje," je dejal. Dodal je, da mora Slovenija pozornost nameniti stroškom delovne sile in izzivom konkurenčnosti. "Z vstopom v območje evra prevzemate odgovornost za stabilnost cen, kar vam nalaga vrsto obveznosti, predvsem na fiskalnem področju," je poudaril.

Vir: Slovenska tiskovna agencija