Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Trgovanje na borzi letos le do 27. decembra

22. september 2006
Ljubljanska borza je sprejela sklep, da se 28. in 29. decembra zaustavi trgovanje preko borznega trgovalnega sistema (BTS) na vseh segmentih organiziranega trga ter na segmentu trgovanja z državnimi vrednostnimi papirji preko uradnih vzdrževalcev likvidnosti. Z zaustavitvijo trgovanja na navedena dneva bo vsem borznim članom in KDD omogočen učinkovit in varen prehod na valuto evro. Zadnji trgovalni dan v letu 2006 bo tako v sredo, 27. decembra.

Zadnji trgovalni dan v tem letu bo trgovanje potekalo po običajnem urniku med 9.30 in 13. uro, vsa preostala naročila v trgovalnem sistemu BTS pa bodo po koncu trgovanja odstranjena. Borza bo tega dne v tečajnico dodatno vključila zadnji uradni enotni tečaj za vse vrednostne papirje.

Prvi trgovalni dan v letu 2007 v valuti evro bo sreda, 3. januar 2007, ko bo možen ponovni vnos naročil v valuti evro za vse borzne člane že od 7. ure dalje. Trgovanje bo tega dne potekalo po običajnem urniku med 9.30 in 13. uro.

S prvim trgovalnim dnem v letu 2007 v valuti evro bo borza borzne tečajnice pripravljala v evru. Z namenom dvojnega označevanja cen v skladu z zakonom pa bo še vse do 30. junija 2007 objavljala borzne tečajnice tudi še v tolarjih, in sicer po tečaju zamenjave na svoji spletni strani.

Vir: Slovenska tiskovna agencija