Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Aktualno
Dodatni viri

Izšlo prvo vmesno poročilo o spletni razpravi na temo "Nov denar - nove cene? Uvedba evra v Sloveniji" na Forumu Prihodnosti

2. avgust 2006

Iz Informacijske pisarne Evropskega parlamenta so sporočili, da je izšlo prvo vmesno poročilo o spletni razpravi na temo "Nov denar - nove cene? Uvedba evra v Sloveniji", ki se je začela konec junija 2006 in bo trajala do 31. decembra 2006. Razpravo na Forumu Prihodnosti pripravljata Informacijska pisarna Evropskega parlamenta in Inštitut za ekologijo (Center za e-demokracijo) v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede.

Namen razprave je zbrati poglede, stališča in pričakovanja sodelujočih o zamenjavi slovenskega tolarja s skupno valuto evro. Za medijsko promocijo in vključenost razprave v odločevalski proces Evropskega parlamenta skrbi Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo, za vodenje razprave in upravljanje foruma pa moderatorska ekipa Centra za e-demokracijo na Inštitutu za ekologijo.

Med izhodiščne dokumente in gradiva razprave so bili vključeni Zakonodajna resolucija Evropskega parlamenta o uvedbi enotne valute v Sloveniji ter informacijske spletne strani Evropske komisije in Urada Vlade RS za informiranje o uvedbi evra v Sloveniji.

Razpravo si lahko ogledate ali na njej sodelujete tukaj.

Vir: Informacijska pisarna Evropskega parlamenta za Slovenijo