Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Splošne informacije
Potek uvedbe
Bankovci in kovanci
Ekonomska in monetarna unija

Grčija

 
2 evra 1 evro  
50 centov 20 centov 10 centov
5 centov 2 centa 1 cent

Oblikovanja za grške eurokovance je izmed več predlogov, ki jih je predstavil nacionalni odbor strokovnjakov in umetnikov, izbral minister za gospodarstvo in guverner grške centralne banke. Izbrane motive je pod pokroviteljstvom centralne banke oblikoval kipar Georges Stamatopoulos. Za vsak apoen obstaja drugačno oblikovanje.

2 evra
Na kovancu je upodobljen prizor z mozaika v Šparti (3. stoletje n. š.), v katerem Zeus v podobi bika ugrabi Evropo. Evropa je lik iz grške mitologije, po kateri je poimenovana evropska celina. Napis na robu kovanca za 2 €: "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" (Helenska republika).

1 evro
Sova na tem kovancu je povzeta po antičnem atenskem kovancu za 4 drahme (5. stoletje pr. n. š.).

50 centov
Na tem kovancu je upodobljen Eleftherios Venizelos (1864-1936), eden najpomembnejših grških političnih voditeljev. Bil je začetnik družbenih reform ter ugleden diplomat in državnik, ki je odigral ključno vlogo pri modernizaciji grške države in osvoboditvi severne Grčije in egejskih otokov.

20 centov
Kovanec je posvečen Ioannisu Capodistriasu (1776-1831), enemu vodilnih grških in evropskih politikov in diplomatov, ki je po grški vojni za neodvisnost (1821-1827) postal prvi predsednik Grčije.

10 centov
Na tem kovancu je upodobljen Rigas Fereos (Velestinlis) (1757-1798). Bil je začetnik in vodilna osebnost grškega razsvetljenskega gibanja in federalizma ter vizionar osvoboditve Balkanskega polotoka izpod otomanske oblasti.

5 centov
Čezoceanski tanker na tem kovancu simbolizira inovativnost grškega ladjarstva.

2 centa
Ta kovanec prikazuje bojno ladjo korveto iz časov grške vojne za neodvisnost (1821-27).

1 cent
Ta motiv prikazuje najbolj izpopolnjen model atenske troveslače iz časov atenske demokracije (5. stoletje pr. n. š.), ki je bila več kot 200 let največja bojna ladja na svetu.