Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Splošne informacije
Potek uvedbe
Bankovci in kovanci
Ekonomska in monetarna unija

Francija

 
2 evra 1 evro  
50 centov 20 centov 10 centov
5 centov 2 centa 1 cent

Za nacionalno stran francoskih eurokovancev je bilo predlaganih več kot 1200 različnih motivov. Kovanci so bili razdeljeni v tri skupine apoenov, za katere je oblikovanje izbral nacionalni odbor pod predsedstvom ministra za gospodarstvo in finance.

Odbor so sestavljali numizmatiki, umetniki, nekdanja članica Evropske komisije (Christine Scrivener), poslanci, direktor francoske kovnice Emmanuel Constans, splošni graver Pierre Rodier, igralka Irene Jacob in predstavniki strokovnih ustanov. Izbrali so naslednja oblikovanja:

1 in 2 evra
Drevo na teh dveh kovancih je delo umetnika Joaquima Jimineza in simbolizira življenje, trajnost in rast. Obkroža ga šestkotnik, ob robu jedra pa je izpisano geslo Francoske republike "Liberté, Egalité, Fraternité" (svoboda, enakost, bratstvo). Napis na robu kovanca za 2 €: 2 * *, šest nizov, obrnjenih izmenično navzgor in navzdol.

10, 20 in 50 centov
Tema sejalca je stalnica v zgodovini francoskega franka. V oblikovanju Laurenta Jorloja "ta sodobna, brezčasna podoba predstavlja Francijo, ki se povezuje z Evropo, a ostaja zvesta sama sebi".

1, 2 in 5 centov
Ti trije kovanci prikazujejo mlado, ženstveno in odločno Marianne, ki uteleša moč, zdravje in trdnost Evrope. Motiv je oblikovala graverka pariške kovnice Fabienne Courtiade.