Spletno mesto v podporo uvajanja evra je delovalo od februarja 2006 do junija 2007.
Splošne informacije
Potek uvedbe
Bankovci in kovanci
Ekonomska in monetarna unija

Avstrija

 
2 evra 1 evro  
50 centov 20 centov 10 centov
5 centov 2 centa 1 cent

Avstrija je za svoje kovance izbrala motive rož, arhitekture in slavnih zgodovinskih osebnosti. Oblikovanja so bila izbrana po javni razpravi strokovnjakov in v skladu z rezultati javnomnenjskih anket, izdelal pa jih je avstrijski umetnik Josef Kaiser.

2 evra
Avstrijski kovanec za 2 € prikazuje lik radikalne pacifistke Berthe von Suttner, ki simbolizira večdesetletna prizadevanja Avstrije za krepitev miru. Napis na robu kovanca za 2 €: 2 EURO ***, štirje nizi, obrnjeni izmenično navzgor in navzdol.

1 evro
Ta kovanec nosi lik slavnega avstrijskega skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta in Avstrijo prikazuje kot deželo glasbe.

50 centov
Secesijska stavba, ki je upodobljena na tem kovancu, ilustrira začetke art nouveau v Avstriji in simbolizira rojstvo nove dobe kot mostu v novo denarno obdobje.

20 centov
Na kovancu je upodobljena palača Belvedere, ena najlepših baročnih stavb v Avstriji. V njej je bila leta 1955 podpisana Avstrijska državna pogodba, s katero je Avstrija ponovno pridobila popolno suverenost, zato je ime palače postalo sinonim za svobodo.

10 centov
Kovanec prikazuje enega biserov dunajske gotske arhitekture in priljubljeno turistično točko, katedralo sv. Štefana.

5 centov
Alpska trobentica, ki je upodobljena na tem kovancu, simbolizira skrb za okolje in vlogo Avstrije v razvoju okoljevarstvene zakonodaje EU.

2 centov
Planika na tem kovancu, ki prav tako kot alpska trobentica na kovancu za 5 centov prihaja iz rožne serije, simbolizira skrb za okolje in vlogo Avstrije v razvoju okoljevarstvene zakonodaje EU.

1 centov
Svišč, zadnji iz rožne serije, skupaj s planiko in alpsko trobentico simbolizira skrb za okolje in vlogo Avstrije v razvoju okoljevarstvene zakonodaje EU.